A munkaerő közvetítés előnyei

munkaerő közvetítő

Nagyobb vállalatoknál sok bosszúságot okozhat a magas fluktuáció, vagyis ha a munkavállalók sűrűn váltják egymást bizonyos pozíciókban. Ilyenkor jöhet jól a munkaerő közvetítés szolgáltatása, amely rengeteg terhet vesz le a munkáltatók válláról. Gyorsabban, kevesebb energiabefektetéssel juthatnak hozzá a megfelelő munkaerőhöz, de a munkaerő közvetítő cég akár teljes körű szolgáltatást is nyújthat személyzeti ügyekben, ezáltal a partner cég az egész HR osztályát felszámolhatja, és teljes mértékben fő tevékenységére koncentrálhat.

A munkaerő közvetítés során a közvetítő cég végzi el a toborzás és kiválasztás folyamatát. A betöltendő munkakör ismeretében választhatnak alkalmas munkaerő jelöltet a meglévő adatbázisukból, vagy megfogalmazhatják és a megfelelő helyekre kihelyezhetik az álláshirdetéseket, majd felmérik és kiválasztják az ideális jelölteket. A partner cégnek lehetősége van a kiválasztás utolsó fázisában meghallgatni az előszűrt lehetséges munkavállalókat, így ők maguk dönthetnek arról, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni.

Amint a megfelelő munkavállaló kiválasztása sikeresen megtörtént, a dolgozó a közvetítő cégtől a partner cég állományába kerül, és megkezdheti a munkavégzést.

A munkaerő közvetítés díjazása egy előre meghatározott fix költséget jelent a partner cégnek az igényelt szolgáltatások függvényében, így semmi rejtett költséggel vagy bizonytalansági tényezővel nem kell számolniuk, garantáltan hozzájutnak a kívánt pozíciókat betöltő értékes munkaerőhöz.