Így találd meg a számodra legtökéletesebb babakocsit!

babakocsi

Amikor új élet érkezik a családba, vagy akár egy kistestvér miatt pezsdül fel ismét az élet, szinte mindig aktuálissá válik a babakocsi vásárlás kérdése. Az üzletekben és interneten egyaránt rengeteg márka közül választhatunk, íme néhány tipp annak érdekében, hogy megtaláld a számodra legtökéletesebb babakocsit:

Legfontosabb: a funkció

Ha túlléptetek az újszülött koron és kisbabád már stabilan tud ülni, ideális választás lehet egy könnyű sportos típus, amit akár éveken keresztül is használni tudsz majd. Ám, ha most várod első kisbabádat, és még autósülésre is szükségetek van, a multifunkciós darabok polcán nézegess, hiszen a 3in1 típusok autós utazásra is alkalmasak.

Használd a mérőszalagot!

A tapasztalt anyukák többsége egyetért abban, mennyire meghatározó egy babakocsi mérete és súlya. Mielőtt választanál, mindenképp gondold át, milyen tárolási lehetőségek adottak a számodra. Ha például egy lift nélküli emeletes ház apró lakásában laktok, mindenképp könnyebb és kisebb helyen elférő típust válassz. Lift esetén pedig az a legfontosabb kérdés, hogy egyáltalán befér-e a fülkébe a kinézett babakocsi.

Tarts terepszemlét!

Gondold át, hogyan fogsz közlekedni a babakocsival: autóval vagy gyakrabban használsz majd tömegközlekedést. Szintén lényeges, hogy milyen minőségű lesz az útfelület, ahol naponta útra keltek majd – míg egy belvárosi utcában elég lehet egy kiskerekű „járgány”, egy földúton jól jönnek a nagy kerekek.

Kérj segítséget!

Akár üzletben, akár online vásárolod meg a babakocsit, ne félj segítséget kérni. Egy segítőkész eladó sokat jelenthet, ha nincs még tapasztalatod a témában. De akár barátnők között is megkérdezheted, kinek milyen típus vált be.