Milyen gyógynövényeket használnak a fürdősók esetében?

fürdősó

A hétköznapi életben fel-felbukkanó stresszt és a rohangálásból fakadó állandó űzöttséget le lehet küzdeni azzal, ha havi 1-2 alkalommal a leghosszabb napok után bevetjük magunkat egy kád forró vízbe, melybe csepegtetünk egy kis illóolajat, bedobunk egy fürdőbombát, vagy teleszórjuk fürdősóval, ami lényegében a két előző keveréket, és ezt követően jöhet a jól megérdemelt pihenés.

A fürdősó azon túl, hogy illatos és kiváló bőrradírként funkcionál, melyre mindannyiunknak szüksége van, még a bőrünk puhaságát és egészségét is javítani tudja illóolajának, természetes összetevőinek segítségével, a különféle bőrproblémák esetén azért is bizonyul ideális választásnak, mert a bennük levő 100%-osan természetes anyagok natúr kozmetikumként ápolják a testünket, a száraz, vagy épp olajos bőrünket, sebeinket, a só fertőtlenít, a gyógynövényekből származó olajok pedig ápolják a bőrt.

Ahhoz, hogy ezt a hatást tudjuk elérni elsősorban natúr kozmetikumokat érdemes választanunk, ezek tényleg természetes anyagokat tartalmaznak, ezért a legjobb bőrápoló szerek a piacon. A természetgyógyászok azt állítják, hogy “fűben fában orvosság van” és ez az állítás nem is butaság, a gyógyszereket is növényekből és egyéb természetben fellelhető anyagokból nyerik ki. A vidéki orvoslás megelőzte a fürdősó felbukkanását, sok esetben a sérüléseket, a különböző bőrproblémákat körömvirággal kezelik a vidéki régiókban, a levendula gyógyító hatása is közismert.

A természetes anyagokból összeállított fürdősókban olyan növények vannak, mint a levendula, körömvirág, rózsa, citrusfélék, melyeknek vagy kellemes illatuk, vagy pedig bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő hatásuk révén segítik a bőrünk puhábbá és egészségesebbé tételét és nem váltanak ki súlyos bőrirritációt sem az érzékenyebb bőrűeknél sem, bár esetükben érdemes a fürdősó és a víz arányát kevésbé intenzíven párosítani a szóösszetétel miatt, mely azért ki tudja csípni az ember érzékeny bőrét.

Related Post

Wellaton hajfesték, lány

A Wellaton hajfesték gyerekjátékká teszi az otthoni hajfestést

Külső megjelenésünk és a rólunk keltett első benyomás alapeleme frizuránk állapota. Éppen ezért a hajápolás minden igényes nő és férfi szemében kiemelt szereppel kell, hogy bírjon.