A hinta használata, mint hobbi és nem csak gyerekeknek való szórakozás

hinta, kislány és apja

A kert a szabadság szimbóluma számos irodalmi alkotásban is, főleg az olyan romantikus regényekben, mint mondjuk Victor Hugo-tól a Nyomorultak, vagy mondjuk Jókai Mórtól az Aranyember. Megjelenik ezekben a művekben és az olvasó mindig egy végtelenül otthonos, harmonikus környezetben találja magát. Valahol mélyen erre vágyunk mindannyian, nem? Egy kis Édenkertre. 

De a kert, az udvar nem csak egy otthonban jelent sokat. A parkok, az intézmények udvara ugyancsak képes arra, hogy betöltse az emberi lélek béke iránt érzett olthatatlan vágyát.  A megnyugvásnak és valamilyen szinten a kertnek is szimbóluma a hinta, mely az elmélyedés, a megnyugvás tekintetében is fontos szerepet játszik. Köztudott ugyanis, hogy sok kisgyerek könnyebben elalszik, ha ringatva van, de ez igaz a felnőttekre is. A hinta használata segít a pihenésben.

A Játszótérland weboldalán, ha körbenézünk, akkor számos olyan hinta kerül a szemeink elé, melyek nem csak gyermekek, hanem felnőttek számára is hívogatóak lehetnek, hiszen még felnőttként is örömteli elfoglaltság a lengedezés a fák hűvösében, nem hogy gyerekként, akiknek lételeme az, hogy az aktuális méretüknél magasabbra érjenek. Bár a legideálisabb verziója a hintázásnak az, ha van egy a saját kertünkben. A tető teraszunkon is tudjuk a hintát használni, de közterületeken is mindenfelé elérhetőek ezek az eszközök a játszótereken, mindenféle formában, színben, méretben, kiszerelésben.

Related Post

plüss játékok

Miért szeretjük ennyire a plüss játékokat?

A plüss játékok hosszú idő óta az egyik legkedveltebb játékcsoportok közé tartoznak, különösen a gyerekek körében. Ezek a puha, plüss anyagból készült játékok számos előnnyel rendelkeznek, és a gyerekek számára

hinta és felhők

Terápiás hinta? Miért működik?

A ritmikus előre-hátra gyerekkorunk kedves emlékeit idézi meg szemeink előtt. A hinta szinte minden játszótér kihagyhatatlan eleme, nem csak azért, mert ‘ezt szoktuk meg’, hanem inkább abból az okból kifolyólag,