A műanyag ablak tisztításának megfelelő lépései

műanyag ablak szalonban

Van egy helyes és helytelen módszer mindenre, még akkor is, ha a műanyag ablak tisztítása a téma. Íme néhány nem túl nyilvánvaló tipp, amelyek segítségével a nyílászárók tisztítása biztonságosabb, hatékonyabb és még egyszerűbb is lehet.

Akár tavasszal, akár ősszel szeretjük tisztítani az ablakokat, ez a tökéletes alkalom arra, hogy megvizsgáljuk azokat a problémákat, amelyek további problémákhoz vezethetnek. A tisztítás megkezdése előtt érdemes ellenőrizni az összes műanyag ablakot, hogy nincs-e laza vagy hiányzó részecske benne, és keresni látható repedéseket az ablaküvegen belül. Ha bármilyen probléma van, bölcs dolog hamarabb megjavítani, akár szakemberek segítsége által.

 

Amiket érdemes megtenni

 

Mielőtt letisztítanánk az üveget, óvatosan tömítsük le a keretet és az ablakot, majd mossuk le enyhe szappannal és vízzel, ecettel vagy babasamponnal, kezdve a tetejétől, és tiszta puha ruhával, szivaccsal vagy puha sörtéjű ecsettel töröljük át. Ha elkészültünk, mindenképpen öblítsük le.

A műanyag ablak üvegének a tisztításához próbáljunk ki alkalmazni egy rész fehér ecetet 2 rész vízbe permetező palackban, vagy ha a szappanosabb illatot kedveli valaki, akkor érdemes használni kifejezetten üveghez készült tisztítószert. A puha papírtörlő kiválóan működik, de vannak, akik inkább az üvegen levő gumibetétet fogják használni.

A műanyag ablakok hajlamosak felhalmozni a környezetben található elemek nagy részét: külső porrészecskék, amelyek vízcseppekre gyűlnek össze; poloska és pók menedék és belek; nedves levelek nyomai; ásványi lerakódások; madárürülék… mindegyiket pedig megsütheti a nap. Gyakran a tisztítószerek nem maradnak elég ideig az üveg felületén, hogy lágyítsák ezeket a lerakódásokat. Ha Ön perfekcionista, próbálja ki az újság- és ecetes trükköt. A tinta nagyon finom, nem csiszolószemcsét biztosít, amely szennyeződéseket és olajokat képes eltávolítani az üveg károsítása nélkül.

 

Mint láthatjuk, ezek a módszerek mindenki számára könnyen elérhetőek és nagyon hatékonyak tudnak lenni egy műanyag ablak tisztaságának megőrzésében.

Related Post

műfű árak, Converse cipő a műfűben

Milyenek a műfű árak a különböző kategóriákban

A műfű kültéri használatban vált ismertté, de ma már nem csak ezeken a platformokon szeretjük őket végnélkül, hanem beltérben is, teraszokon, lakásokban, fürdőszobákban is használatba kerül sok helyen. Sokan érdeklődnek

műfű, gyep luxus ház előtt

Kinek érdemes műfüvet választania?

Amikor egy lakás felújításánál eljutunk a kert berendezéséhez, átalakításához, gyepesítéséhez, akkor már tényleg az utolsó simításoknál tartunk. Attól függően pedig, hogy mennyi időnk, affinitásunk és kedvünk lesz a kert gondozásához

műfüves udvar részlet

A magas műfű árak megtérülnek

Amikor először tévedünk egy műfüveket forgalmazó webáruház oldalára, sokkoló műfű árakkal találkozhatunk, érdemes tehát egy kicsit mögé nézni, hogy reális képet kapjunk az elérhető termékekkel kapcsolatban.