Hogyan segítheti egy coach vagy HR-es a munkáltatót a munkavállalók motiválásában?

motivációs térkép képzés, irodai dolgozók

De honnan tudhatja egy vezető, hogy milyen módon motiválhatja a munkavállalóit? Sok főnök sajnos fel sem teszi ezt a kérdést, vagy túl későn teszi ezt meg, mikor már a jó munkaerő felmondott és új hely után nézett.

Mindkét fél számára az lenne a legjobb, ha kölcsönösen tudnák egymást erősíteni, viszont sajnos ez nem megy egészen addig, amíg a munkáltató nem látja be, hogy neki kell az első lépést megtenni a dolgozó irányába, hogy motiválja őt. Bár ez lenne a helyes, a jelen állás szerint mégis inkább az szokott történni, hogy a munkavállaló gesztusokat gyakorol, amit a munkavállaló nem ismer fel, aztán a dolgozó lelép.

Ha egy munkáltató, vagy a cégénél dolgozó HR-es szakemberek elmennek egy akkreditációs motivációs térkép képzés keretein belül továbbképzésre, már tettek egy lépést a fejlődés irányába. Az akkreditációs motivációs térkép képzés lényege, hogy az úgynevezett motivational maps teszt kitöltésére és elemzésére teszi alkalmassá az embert. Ezen a területen olyan szememberek szokták magukat többnyire tovább képeztetni, mint a coach-ok, trénerek, mentorok, HR-esek, ritkább esetben cégvezetők, bár mondhatni, hogy ezt az akkreditációs motivációs térkép képzést több személynek is javasolnánk, mint akik jelenleg élnek az előnyeivel.
A térkép azt mutatja meg, hogy a munkavállaló számára mik a lelkesítő, motiváló erők, amik még inspiráltabbá teszik őt a munkavégzésében. Nagy eséllyel, ha ezeket megkapja majd a munkahelyén, akkor kialakul benne a cég iránti lojalitás, hiszen lát majd perspektívát a helyben és látja majd ott a jövőjét, a fejlődési lehetőséget.

Related Post

Székhelyszolgáltatás Budapest, férfi irodában

Székhelyszolgáltatás Budapesten lévő címmel

A cégek életében az egyik fundamentum a székhely, ez ugyanis az első ügyintézések között kell, hogy legyen, a cég regisztrálásakor meg kell adni, hogy milyen székhelyre érkezzenek a hivatalos levelek,