Kinek érdemes műfüvet választania?

műfű, gyep luxus ház előtt

Amikor egy lakás felújításánál eljutunk a kert berendezéséhez, átalakításához, gyepesítéséhez, akkor már tényleg az utolsó simításoknál tartunk. Attól függően pedig, hogy mennyi időnk, affinitásunk és kedvünk lesz a kert gondozásához többféle opció közül válogathatunk.

Nem mindegy épp ezért, hogy építünk-e medencét a kertbe, vagy hogy milyen növényeket válogatunk, hogy füvesítünk, vagy térkövet teszünk-e le.

A családi körülményeink és az állattartási szokásaink is befolyásolhatják a fenti kérdéseket. Mivel a cikkünk fő témája a gyeptégla, ezért rá is térnénk arra, hogy kinek, mikor és milyen feltételekkel ajánlott a műfű választása.

A  műfű ideális választás családi házak kertjébe akkor, ha kisállatot tartunk, ha nem különösebben szeretnénk kertészkedni, de akarunk egy szép, egységes zöld gyepet, illetve akkor, ha kertünk tájolása nem tenné lehetővé minden igyekezetünk ellenére sem azt, hogy a fű szépen növekedjen benne. Ha gyerekek is vannak a családban, akkor a műfű szintén ideálisabb választásnak bizonyul majd, mint a sima fű, mi több, biztonságosabb is, mert nem telepszenek meg benne annyira a bogarak, illetve a felülete puha és egyenletes.

A műfűvel ráadásul még hangulatot is lehet teremteni: a webshopok kínálatában különféle sűrűségű, puhaságú, szálmagasságú vagy színárnyalatú füvek között válogathatnak az érdeklődők. Különféle árkategóriákba szokták sorolni a gyeptéglákat, az alacsonyabb árkategóriákba eső fűtípusok többnyire kevésbé élethűek, de a közepes és magas árú típusok rendszerint nagyon szépek, színben és szálhosszúságban is hajaznak az eredeti fűre. A műfüvek ráadásul kiváltképp hosszú élettartamúak, akár tíz évig is szép állapotban maradnak.

Related Post

számítógépasztal és számítógép

Életmentő számítógépasztal a home office számára

Nehéz elképzelni, hogy egy olyan egyszerű, egyáltalán nem különös dolog, mint egy számítógépasztal, amely életmentő hatású lehet egy ember életében.

műfüves udvar részlet

A magas műfű árak megtérülnek

Amikor először tévedünk egy műfüveket forgalmazó webáruház oldalára, sokkoló műfű árakkal találkozhatunk, érdemes tehát egy kicsit mögé nézni, hogy reális képet kapjunk az elérhető termékekkel kapcsolatban.

műanyag ablak szalonban

A műanyag ablak tisztításának megfelelő lépései

Van egy helyes és helytelen módszer mindenre, még akkor is, ha a műanyag ablak tisztítása a téma. Íme néhány nem túl nyilvánvaló tipp, amelyek segítségével a nyílászárók tisztítása biztonságosabb, hatékonyabb