Megnyílt az első robotos pizza étterem Párizsban

pizza

A Pazzi nevű új pizzériában teljes egészében robotok dolgoznak, amelyek a rendelésfelvételtől a tészta elkészítésén át a kész étel dobozolásáig mindent el tudnak intézni.

A Párizs Beaubourg negyedében található étterem nyolc évnyi kutatást és fejlesztést vett igénybe. Megalkotói két feltaláló, Cyril Hamon és Sébastien Roverso – mindketten szenvedélyesek a robotika és az elektronika iránt gyermekkoruk óta –, akik egy családi garázsban kezdték el a gépek tervezését. Céljuk az volt, hogy újra feltalálják a gyorséttermi élményt egy teljesen automatizált rendszerrel, amely kényelmesebb és nagyobb teljesítményt nyújt az ügyfelek számára, miközben ugyanolyan vagy jobb minőségű ételeket tartanak fenn, mint a hagyományos éttermek, és környezeti szempontból is fenntartható.

A Pazzi a Val d’Europe bevásárlóközpontban 2019-ben tesztelt kísérlet sikerére épít. A 120 m²-es létesítmény jobban látható és központi helyen található, mint a korábbi bemutató, mivel a híres Pompidou központtal szemben található, és nagy látogatottságnak örvend.

A pizza kiválasztásához a vásárlókat az étterem termináljára vagy a cég honlapján található menühöz irányítják. A rendelés ezután elküldésre kerül a Pazzinak, és az automatizált rendszer mindent elintéz. A feltalálók, Hamon és Roverso 30 mérnökkel és más szakértővel dolgoztak együtt a technológia tökéletesítésén, amely 2000 különböző alkatrészből áll össze. A robotok elég gyorsak ahhoz, hogy óránként közel 80 pizzát készítsenek – 45 másodpercenként egyet, egyszerre hatot, pizzánként összesen öt percig –, a képernyők pedig a megrendelés folyamatát mutatják.

A robotok megmozgatják és elsimítják a friss tésztát, megkenik a szószt, elhelyezik a hozzávalókat, megsütik a pizzát, majd a kész terméket újrahasznosított dobozba teszik és szeletekre vágják az ételt. A Pazzi igény szerint személyre szabhatja az összetevők mennyiségét, azonosíthatja és kijavíthatja a hiányosságokat, és szükség esetén kicserélheti őket az optimális előkészítés érdekében. A vásárlók választhatnak, hogy étkeznek a helyszínen, vagy házhoz szállítják az ételt.

A veterán szakács, Thierry Graffagnino, az olaszországi pizza világbajnokság háromszoros győztese, kidolgozta a Pazzi receptjeit, beleértve a tésztát is. Segített a mérnököknek abban is, hogy megtanítsák a robotokat a pizzaiolos mozgások megismétlésére, hogy láthatóvá és egyedivé tegyék a robot élményét.

Related Post

árvíz

A felmelegedő városokban több eső is előfordulhat

Atlanta, 2009 szeptemberében esős volt. Nagyon-nagyon esős. Napokig ömlött a víz az égből. Egy 24 órás áradat során több mint 53 centiméter (21 hüvelyk) eső esett.cÁltalában az eső ereszcsatornákba mossa

bicikliző éjjel

A tinédzser találmánya segíthet a kerékpárok éjszakai megvilágításában

A grúziai tinédzser által feltalált akkumulátormentes lámpa helyettesítheti a kerékpár küllőinek fényvisszaverőit. Ereje abroncsok hajlításából származik, amikor kerékpárt vezetnek. Az új eszköz rengeteg életet menthet meg, javasolja feltalálója.