“Vienna Comix” Comic börze

lovak Bécsben

Bécsben került megrendezésre egy rendhagyó Comic börze a “Vienna Comix”. Miért volt rendhagyó? Abban az évben fő témakörnek a szervezők a Star Wars univerzumát választották. És extra csalogatóként, azzal lepték meg a börze látogatóit, hogy a Star Wars univerzumából lévő, jelmezes karakterekkel színesítették az eseményt.

Találkozhattak Bobafett-tel, Vader nagy-úrral, Rohamosztagosokkal, és sok más színes karakterrel az ide látogató vendégek. És természetesen fotózkódni is lehetet a híres és hírhedt karakterekkel. Nehéz volt eldönteni hogy a gyerekek örültek e inkább jobban, vagy a felnőttek! Minden megtalálható volt a börzén, amit csak kereshettek a rajongók. Az 1977-es eredeti Star Wars -bakelit lemeztől kezdve a legújabb figurákig. És természetesen emellett kielégítettek minden más rajongót, gyűjtőt is. A sci-fi, fantasy és anime rajongók ugyan úgy találták vásárfiát, mint a régi ereklyék gyűjtői.

Volt Star Wars-os fotó szoba, ahol kifejezetten az erre a célra készült hátterek előtt lehetett fényképeket készíteni. ÉS vicces vagy komoly pózokban készült képekkel meglepni az otthon maradottakat. Sok Facebook profil gyanús kép született itt! Frédi figurája, és Bart Simpson egy polcon elfért néha a Predator, vagy akár Thor figurájával. Szemmel láthatóan nagy egyet értésben. Miközben Batman, Super Marióval vitatta meg egy másik polcon a rajongók kortalanságát, és azt hogy mit is jelent az álmok kézelfoghatósága, és milyen is az, ha valaki egy mesebirodalomba, vagy a legendák csarnokába téved. Mert valljuk be, egy ilyen felnőtt és gyerek kavalkád mi más ha nem ez. Nagyon jó volt látni azt , hogy nincsenek határok.

Rajongás és a gyűjtő szenvedély kortalan és nemtelen. Családok látogatták az eseményt. És az anyukák ugyan úgy élvezték, mint a gyerekek, bár talán néha az apukák kicsit hosszan időztek egy-egy pult előtt. És miközben sétáltunk a rendezvényem, kellett ismét rádöbbeni arra, hogy mekkora szükség is van arra, hogy az ember kiszakadhasson a hétköznapok monotonitásából, és egy kicsit, még ha csak ez órákat is jelent, újra gyerek lehessen. A gyerekek pedig magától értetődően vesztek el a csarnok standjai vagy pultjai között.

Az űr a legvégső határ…. idézhetnék egy híres kezdő mondatot, és folytatom is.. réges rég egy messzi messzi galaxisban.. Nincsenek határok, vagy régi idők. Nézve a kavargó tömeget, a sok gyereket és felnőttet szinte biztosra vehettük, hogy Dr Who időgépe valahol ott parkol az egyik sarokban.

Jó hangulatú, sodró rendezvény volt. Sok ritkaságot lehetett találni. Rengeteg árus, a galaxis minden szegletéből!
ÉS bár nagyon nagy volt az érdeklődés. Rengeteg ember érkezett folyamatosan, szinte még az esemény zárása előtt fél órával is jöttek az új látogatók. Szemmel láthatóan ez semmilyen fennakadást nem okozott. A szervezés is kitett magáért!
Köszönjük Bécs!

Related Post

mikrofon

Külföldi cosplayes sztárvendégek: Mogu és Nikita

Vendégeink között köszönthettük az olasz származású Mogu-t, akivel szintén találkozhattatok a HoldfényCon-on! Mogu, azaz valódi nevén Gabriella. A beceneve az első cosplaye után jött, amelyet a Napoli ComiCon-on (azaz a

egyensúlyfejlesztő eszközök, kisfiú

Az egyensúlyfejlesztő eszközök segítik a gyermekek mozgásfejlődését

A játszótereken nem csak a szórakoztatás és a kikapcsolódás a cél. Persze, elsődlegesen ez a cél a kisebb korosztály számára, hiszen nagyon fontos a napi mozgás biztosítása számukra, játékos keretek